Vyhledávání


Nejlepší Hubník, na opačném konci Střeštík

05.01.2010 15:33

Ačkoliv se redaktoři deníků Sport a Mladá fronta Dnes v hodnocení výkonů hráčů Sparty v podzimní části Gambrinus ligy mnohdy diametrálně odlišovali, na tom základním se vzácně shodli. Nejlepší hráčem v rudém dresu byl Roman Hubník, na opačném konci skončil Marek Střeštík.

Velké překvapení to není. Roman Hubník svými výkony ve Spartě naprosto dominoval a předčil i svého parťáka ze stoperské dvojice, Tomáše Řepku. V deníku Sport si dvakrát připsal osmičku, v Mladé frontě Dnes dostal dokonce v domácích zápasech s Mladou Boleslaví, Jabloncem a Libercem absolutní známku.

Naopak Marek Střeštík nastupoval v základní sestavě zřídka, ale když už se tak stalo, většinou byl nejhorší na hřišti. Jako jediná omluva mu může sloužit fakt, že byl hodnocen pouze třikrát, což vypovídací hodnotu těchto známek poněkud snižuje.

Ne vždy se však redaktoři zmíněných periodik shodli. Nejvýraznější rozdíly v hodnocení byly u záložníků Martina Zemana a Luboše Huška. Zatímco Zeman byl podle Sportu třetí nejlepší sparťan podzimu, MF Dnes ho zařadila až na osmé místo. Hned za ním skončil Hušek, který ale podle Sportu patřil k nejhorším a skončil až na 14. pozici.

Extrémními případy rozdílného hodnocení jsou tři již zmíněné zápasy Romana Hubníka, ale stejně i výkon Tomáše Řepky proti Baníku Ostrava a Jana Holendy v zápasech proti Liberci a Bohemians 1905. Ve všech těchto případech obdrželi hráči v MF Dnes nejlepší známku 1, zatímco ve Sportu byli hodnoceni pouze lehce nadprůměrnou známkou 6.

Opačným případem byl výkon čtveřice Kalouda, Kucka, Vacek a Holenda v nepovedeném domácím zápase s Českými Budějovicemi. Redaktor deníku Sport k nim byl milosrdný a udělil jim čtyřku z desetibodové stupnice, zatímco z hodnocení MF Dnes odešli s nejhorší možnou známkou – pětkou.

Rozporuplné hodnocení si připsal i Lukáš Hejda ve svém první zápase v rudém dresu. V zápase proti Liberci, který hrál prakticky celý zápas o deseti, neměl tolik, ale přesto odvedl téměř bezchybný výkon. Výsledek? V Mladé frontě Dnes druhá nejlepší známka 1,5, ve Sportu pouze průměrná pětka.

 

5 nejlepších hráčů Sparty podle

Sportu

 

MF Dnes

1.

HUBNÍK

6,27

 

1.

HUBNÍK

1,63

2.

BLAŽEK

5,60

 

2.

ŘEPKA

2,00

3.

ZEMAN

5,55

 

3.

BLAŽEK

2,30

4.

KUŠNÍR

5,53

 

4.

KUŠNÍR

2,47

5.

ŘEPKA

5,50

 

5.

ŽOFČÁK

2,50

 

5 nejhorších hráčů Sparty podle

Sportu

 

MF Dnes

1.

STŘEŠTÍK

4,00

 

1.

STŘEŠTÍK

3,50

2.

KALOUDA

4,25

 

2.

KOVBA

3,19

3.

KOVBA

4,43

 

3.

KADLEC

3,09

4.

HUŠEK

4,44

 

4.

PRUDNIKOV

3,00

5.

KADLEC

4,63

 

5.

KALOUDA

2,95

Diskusní téma: Nejlepší Hubník, na opačném konci Střeštík

Datum: 07.03.2010

Vložil: Lajtnant

Titulek: vysvětlení je jednoduché

Hodnocení ve Sportu nemá cenu sledovat, je většinou diletantské podle hesla "všem stejně" - samé pětky, šestky, aby se nikdo neurazil. Mladá fronta si s tím dává víc práce a hodnocení je většinou objektivnější.