Vyhledávání


Posledních deset minut: silná zbraň Sparty

07.04.2010 14:17

Porážky v Brně, Mladé Boleslavi a Plzni. K tomu stejný počet remíz, tedy jedenáct, a pouhých devět vítězství. Tak by vypadala bilance Sparty, kdyby fotbalový zápas trval jen 80 minut. V tabulce by neměla na Baník Ostrava dvoubodový náskok, ale sedmibodovou ztrátu a titul by se ztrácel v nedohlednu.

Vynikající závěry utkání. To je to, co drží Spartu spolu s pevnou obranou v popředí ligové tabulky. Ve sdělovacích prostředcích se pravidelně objevují spekulace, že fotbalisté Sparty nejsou kvalitně fyzicky připraveni. Čísla ale ukazují přesný opak. V poslední desetiminutovce zápasů, v době, kdy je výborný fyzický fond nejvíce zapotřebí, Sparta kraluje. V této fázi utkání vstřelila už osm gólů, přičemž branka, kterou jí vstřelil v pondělí František Rajtoral v Plzni, byla vůbec první inkasovanou. Celkem v poslední desetiminutovce Sparta vybojovala devět bodů navíc, které budou hrát v konečném účtování určitě důležitou roli.

Na podzim fanoušci Sparty ocenili zejména gól Václava Kadlece z poslední minuty domácího utkání proti Mladé Boleslavi, který znamenal vítězství 1:0. Stejně cenné tři body získala Sparta na Strahově v utkání proti Bohemians Praha díky gólu Ondřeje Kušníra z 87. minuty. Bod navíc znamenala i trefa Jana Holendy v Brně, kterou srovnal na konečných 1:1.

Na jaře se Sparta ve dvou případech trefila v posledních deseti minutách dokonce dvakrát. Góly Ondřeje Kušníra a Libora Sionka znamenaly famózní obrat v Mladé Boleslavi a vítězství 2:1. Trefy Wilfrieda a Kucky v Plzni přinesly pouze bod, protože byly znehodnoceny vyrovnáním Rajtorala.

Celkově je ale posledních deset minut silnou zbraní Sparty. Přestože srdeční soustavy letenských fanoušků dostávají zabrat, v konečném účtování může být právě výborná závěrečná desetiminutovka tím, co rozhodne o titulu.

 

Diskusní téma: Posledních deset minut: silná zbraň Sparty

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.