Vyhledávání


Sieglové táhnou Blšany

23.03.2010 09:41

Chmel Blšany, bývalý prvoligový celek, který se po finančních problémech propadl až do krajského přeboru Ústeckého kraje, zahájil jarní část sezóny. V jeho dresu nastupuje i jedna z největších sparťanských legend, Horst Siegl. Jedenačtyřicetiletý fotbalista už nehraje na hrotu útoku, jak si ho pamatují sparťanští fotbalisté, ale ve středu zálohy. Přesto už stihl v této sezóně nastřílet devět gólů.

Před jarní sezónou přivedl do týmu i svého jedenadvacetiletého syna Horsta. A že jim vzájemná souhra jde k duhu, ukázalo už první utkání proti Štětí. Hosté šli rychle do vedení, ale pak Horst starší hlavou vysunul svého syna a ten oslavil premiéru v blšanském dresu gólem. Po změně stran se bývalý kanonýr uvolnil po centru Čížka a přízemní střelou stanovil výsledek na konečných 2:1. Blšany se v současné době nacházejí na třetím místě tabulky, ale na vedoucí Roudnici ztrácejí třináct bodů.

V kádru Blšan najdeme i další zajímavá jména. V brance na podzim nastupoval Jan Klíma, furalový reprezentant, který si připsal i 23 ligových startů. Ve středu pole najdeme Josefa Němce, bývalého fotbalistu Sparty, který sklízel velké úspěchy při exotickém angažmá v mexickém Cruz Azul, se kterým se probojoval až do závěrečné fáze Copa Libertadores, jihoamerické obdoby Ligy mistrů. Blšany zároveň trénuje. V týmu hraje i Radek Čížek, který má na svém kontě téměř 200 ligových startů, mj. za Příbram, Most nebo Jablonec. Na jaře v mužstvu působí i dva legionáři – ruský obránce Harris Zinnhasovič a rumunský útočník Mileli Dumitru.

Diskusní téma: Sieglové táhnou Blšany

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.