Vyhledávání


Slovan Bratislava - Sparta 0:3 (1992)

28.04.2010 11:22

Zápas o všechno čeká Spartu v neděli v Ostravě. Vyhrocená nálada souboje nejlepšího moravského a českého mužstva však není nic proti tomu, co panovalo na jaře roku 1992. V rozjitřené atmosféře dělící se federace přijela Sparta 26. dubna 1992 na hřiště dosud suverénního Slovanu Bratislava.

Ten v předchozích 23 kolech ztratil pouhé čtyři body za remízy a před Spartou měl šestibodový náskok, což bylo při dvoubodovém systému dostatečné vedení. Sparta se v tomto ročníku soustředila na triumfální cestu nultým ročníkem Ligy mistrů, během které porazila Glasgow Rangers, Dynamo Kyjev, obhájce titulu Olympique Marseille i slavnou Barcelonu a skončila na pozici třetího nejlepšího evropského mužstva. Poslední zápas soutěže v Kyjevě sehrála jedenáct dní před tímto zápasem a mohla se tak naplno soustředit na domácí ligu.

Rozhdčí Krondl přivedl obě mužstva vedená trenérskými legendami Dušanem Galisem a Dušanem Uhrinem na beznadějně vyprodané Tehelné pole – v ochozech se tísnilo 42 880 diváků. Domácí v čele s největší hvězdou československé ligy Peterem Dubovským, který vstřelil v této sezóně 27 ligových branek a nedlouho poté přestoupil do Realu Madrid, však na rozjetou Spartu nestačili. Ta kralovala po celý zápas a po brankách Frýdka, Siegla a Němečka si odvezla vítězství 3:0.

Přestože borci v rudém ukončili sezónu s bilancí 22 vítězství, 4 remíz a 4 porážek, na titul to nestačilo. Slovan si tříbodový náskok udržel a radoval se z titulu, Sparta si na ten svůj (poslední federální) musela rok počkat.

Diskusní téma: Slovan Bratislava - Sparta 0:3 (1992)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.