Vyhledávání


"Cenný" bod proti Příbrami

27.02.2010 21:10

Jakkoliv je název článku ironický, pravdou zůstává, že kdyby se v sobotním podvečeru představilo na Letné trochu fotbalovější mužstvo než Příbram, bez větších problémů by si zřejmě odvezlo body všechny. Dva a půl měsíce čekání na začátek fotbalového jara tak vystřídala během devadesáti minut deziluze a návrat do upachtěné reality. Nutno dodat, že slabý výkon Sparty měl tentokrát objektivní důvody.

Manažera Chovance stíhala před zápasem jedna špatná zpráva za druhou. Ke zraněným Kuckovi, Huškovi, Střeštíkovi a ne zcela zdravému Kladrubskému přibyli den před zápasem nemocní Vacek a Zeman a z vážných rodinných důvodů nemohl nastoupit ani Žofčák. Moc variant sestavení záložní čtveřice tedy nezbývalo a Chovanec se rozhodl vsadit na mládí. Ve středu hřiště nastoupili kromě navrátilce Sionka tři mladíci, kteří měli na svém kontě dohromady jeden ligový start. Zejména Krejčí s Folprechtem se s obtížnou rolí nevyrovnali nejlépe, ale na druhou stranu je třeba říct, že toto nebyl asi ten nejpříjemnější zápas na sbírání ligových zkušeností.

Přesto to dlouho vypadalo nadějně. Poté, co nebyl uznán gól Kušnírovi, se ve 22. minutě pěkně trefil Wilfried po přihrávce Lačného a závěr poločasu byl zcela v režii Sparty. Po změně stran však nervozita mladého a nesehraného týmu rostla a fanoušci se začali bát o výsledek. Paradoxem je, že vyrovnání přišlo po chybě těch nejzkušenějších: Blažka a Brabce, který navíc do inkriminovaného momentu patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Ke cti brankáře slouží, že chybu vzal zcela na sebe, i když jedním z motivů zřejmě bylo i ulehčit postavení Ericha Brabce, proti kterému se po gólu obrátila zloba části fanoušků.

Následoval tradiční závěr podobných zápasů: zoufalý tlak Sparty přinesl ještě několik možností před oběma brankami, ale skóre se už nezměnilo. Sparta tak prodloužila sérii neporazitelnosti na dvacet zápasů, ale radost z toho nikdo neměl. Cesta za titulem tak nezačala nejlépe, ale věřme, že ztracené body nahradí sparťané hned v příštím zápase proti Kladnu na Strahově.

Jakou známku by si zasloužili fotbalisté Sparty za výkon proti Příbrami? Hlasujte v anketě na úvodní stránce www.zeleznasparta.cz.

 

Miloš Lačný patřil k nejlepším hráčům Sparty.

 

AC SPARTA PRAHA – 1. FK PŘÍBRAM 1:1 (1:0)

Branky: 22. Wilfried – 78. Wágner.

Rozhodčí: Matějek – Gallo, Vysloužil. ŽK: Hejda – Pilík, Hušbauer, Šmejkal. Diváků: 10 066.

Sparta: Blažek 3,5 – Kušnír 5,5, Řepka 4,5, Brabec 4, Pamić 5 – Sionko 5,5, Hejda 5 (86. Hoheneder), Folprecht 3 (86. Kalouda), Krejčí 3,5 – Lačný 5,5 (70. Kadlec 4), Wilfried 5,5. Trenér Jozef Chovanec.

Příbram: Krbeček – Plašil, Nohýnek, Štochl, Šmejkal (83. Videgla) – Klesa (90. Borek), Hušbauer, Tarczal, Pilík (76. Wágner) – Rodriguez da Silva, Fantiš. Trenér Karol Marko.

Hráči hodnoceni známkami od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Foto: idnes.cz

Diskusní téma: "Cenný" bod proti Příbrami

Datum: 27.02.2010

Vložil: helPer

Titulek: ... a nejen on!!!

BRABEC VEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum: 28.02.2010

Vložil: Chmelda

Titulek: Re: ... a nejen on!!!

Já bych mu dal ještě šanci. Dneska nezahral dobře, ale tak je to 1. zápas a nervozita hraje svý, když musí zahrát dobře. Uvidíme co dál. Každopádně je to na Pepovi

Datum: 28.02.2010

Vložil: helPer

Titulek: Re: Re: ... a nejen on!!!

Pepa taky ven!!!
- tohle je kouč pro II.ligu.

Datum: 01.03.2010

Vložil: bigkovy

Titulek: Re: Re: ... a nejen on!!!

Na Pepovi je to aby našel v sobě trošku cti a konečně dal sám výpověd a vypadl ze všech funkcí ve Spartě - před rokem již bylo pozdě !!! Je to trenerská nula jaká kdy ve Spartě za posledních 25 let byla !!! CHOVANEC VEN !!!

Datum: 27.02.2010

Vložil: Chmelda

Titulek: Mládí

Jako co Sparta předvedla, to bylo vhodný tak o udržení v lize. A co Ti mladíci? Třeba tomu Krejčímu jsem se musel uplně smát, to bylo neuvěřitelný, co on dělal za chyby,a proč vlastně pořád zahrával rohové kopy, když to nejdál dokopnul k 1. hráči Příbrami? Byl jsem celkově velice zklamán a na Spartu asi dlouho nezavítám.

Datum: 27.02.2010

Vložil: bigkovy

Titulek: Chovanec parodie na trenéra

Po kvalitní zimní přípravě jak nám tvrdil rádoby trenér CHovanec jeho svěřenci předvedli vskutku užasný výkon plný nasazení bojovnosti rychlích přechodu do utoku v 5-6 hráčích skvělé technické finesy a famozní nacvičené signály !!! Bravo Bravo Bravo !!! Užasná práce trenerského mistra CHovance se ukazovala po celých užasných 90 minut krásného fotbalového utkání s velmi kvalitním soupeřem Fk Příbram ! Byla opravdu oslava fotbalu tak jako ve většině zápasu Sparty pod vedením neodvolatelného nenahraditelného trenerského mága Jozefa CHovance ! Tak že konec legrace a ironie a CHOVANEC VEN !!!

Datum: 28.02.2010

Vložil: Kocek

Titulek: Re: Chovanec parodie na trenéra

Souhlas, nikoli Brabec, ale Chovanec VEN!!!