Vyhledávání


Co ukázalo soustředění ve Španělsku

09.02.2010 10:14

Sparta má za sebou herní soustředění ve Španělsku. V pěti zápasech si připsala tři vítězství a dvě porážky při celkovém skóre 5:6. Přestože do zahájení jarní části Gambrinus ligy chybějí ještě téměř tři týdny a Spartu čekají další dva přípravné zápasy (v Žilině a s Bohemians 1905), týden ve Španělsku leccos naznačil o podobě základní sestavy. Také potvrdil, že největší problémy bude mít Sparta, stejně jako na podzim, v útočné fázi.

 

BRANKÁŘI

Blažek s Kozáčikem odchytali po dvou zápasech, Švenger jeden. O pozici jedničky se bude rozhodovat mezi Blažkem, kterému příliš nevyšel zápas proti Šachtaru Doněck, a Kozáčikem, který trpělivě čeká na svůj čas. Větší porce zkušeností zřejmě opět rozhodne pro Blažka, Kozáčik mu bude krýt záda. Švengra čekají zápasy za béčko ve druhé lize.

 

OBRANA

Základním úkolem v obraně bylo vyzkoušet Ericha Brabce na pozici stopera. Přestože vrcholnou formu nepředvedl a zavinil dva pokutové kopy, zřejmě začne ve stoperské dvojici s Tomášem Řepkou. Niklas Hoheneder si spolupráci s oběma zkušenými zadáky vyzkoušel během zápasu s Lokomotivem Moskva a bude prvním náhradníkem. Na Lukáše Hejdu tak zbude místo jen v rezervním týmu. Na postu krajních obránců je situace ještě jasnější, Kušnír a Pamić mají místo jisté. Na Suse a Poloma se tak dostane jen v případě zranění nebo karetního trestu více hráčů.

 

 

ZÁLOHA

Ačkoliv si to Jozef Chovanec jistě nepřál, situaci mu ulehčilo zranění několika hráčů. Střeštík s Kaloudou ani do Španělska neodjeli, smolař Hušek se k nim připojil po deseti minutách prvního zápasu, Kladrubský pokračuje v rekonvalescenci. Na levé straně zálohy má místo jisté Martin Zeman, i když sedmnáctiletý Ladislav Krejčí dostával překvapivě hodně příležitostí. Na pravé straně svedou souboj o místo v základní sestavě Sionko s Žofčákem, který se však může stáhnout i do středu, jak ukázal zápas se Šachtarem Doněck. Pokud bude zdravý, má místo uprostřed zálohy jisté Juraj Kucka. Při defenzivnějším ladění zálohy bude zřejmě nastupovat Kovba, v opačném případě dostane šanci Vacek. Folprecht a Krejčí budou získávat herní praxi v zápasech béčka.

 

ÚTOK

Tady je situace asi nejnepřehlednější, i vzhledem k ne zcela ideálnímu zdravotnímu stavu některých hráčů. Bony Wilfried absolvoval pouze první dva zápasy, pak už šanci kvůli bolavému prstu na noze nedostal. Větší prostor tedy měl Martin Jirouš, který nastoupil v základní sestavě v nejtěžších zápasech proti Šachtaru a Lokomotivu, ale příliš nepřesvědčil. Václav Kadlec jako jediný z útočníků nastoupil ve všech zápasech. Šanci dostali i Miloš Lačný, který však nemá úplně doléčený kotník, a dorostenec Milan Jurdík. Největší šanci na základ má zřejmě Wilfried, o jeho parťákovi se rozhodne mezi Kadlecem a Lačným. Pokud ovšem ještě kartami nezamíchá avizovaný příchod dalšího útočníka. Pravděpodobnost tohoto kroku se však každým dnem zmenšuje a Holendův odchod do Machačkaly se tak jeví přinejmenším jako nerozvážný. Po první části přípravy to vypadá, že útok bude opět největší slabinou Sparty, což potvrdilo i pouhých pět vstřelených gólů ve stejném počtu přípravných zápasů.

 

 

Přečtěte si i další články o Spartě:

Kupte si permanentku od hráčů Sparty

https://www.sparta.cz/cs/novinky/zpravodajstvi/fotbalove/11192.shtml

 

Výborný článek o fandění na Spartě v 70. a 80. letech

https://www.spartaforever.cz/ukaz_clanek.php?clanek=1629

 

Zápas Sparta - PSV Eindhoven z pohledu malých kluků, doprovázejících hráče při nástupu

https://www.zeleznasparta.cz/news/splneny-klukovsky-sen/

 

 

Diskusní téma: Co ukázalo soustředění ve Španělsku

Datum: 09.02.2010

Vložil: Evžen Huml

Titulek: ...

Super článek!

Datum: 09.02.2010

Vložil: RVS.

Titulek: Skvělá práce

Pěkně zpracováno,konečně čtení které blíží analýze. Možná mě něco uteklo-ale kde je Kladrubský?

Datum: 09.02.2010

Vložil: info@zeleznasparta.cz

Titulek: Re: Skvělá práce

Kladrubský nehrál, protože pokračuje v rekonvalescenci. Do hry by měl podle slov Jozefa Chovance naskočit až v průběhu jarní části.