Vyhledávání


Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš: Plzeň - Sparta 2:2

05.04.2010 20:30

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Řecký filozof Hérakleitos, autor tohoto citátu, určitě nebyl fotbalovým fanouškem, ale ukazuje se, že jeho moudrost platí i na zeleném trávníku. Nejnověji se o tom přesvědčili fotbalisté Sparty.

Utkání v Mladé Boleslavi. Do konce zbývá pět minut a Sparta prohrává 1:0. Hráči se nevzdávají a brankami Kušníra a Sionka zápas otáčejí a Sparta si odváží tři body. Plzeň o tři týdny později. Zápas končí za necelých deset minut a Sparta zase prohrává 0:1. Ani tentokrát však flintu do žita nehází a Wilfried krásnou hlavičkou po centru Vacka vyrovnává. Je to však jenom začátek dramatu. V 87. minutě zahrává přímý kop Zeman, obrana Plzně míč hlavičkuje přímo do Kucky a ten od něj směřuje přímo do sítě – Sparta vede 2:1!

Tentokrát však zápas nekončí happy-endem. V poslední minutě nastaveného času prostrčí Rada míč Rajtoralovi a ten vyrovnává na 2:2. Nutno dodat, že dělba bodů je to zasloužená s ohledem na celkové dění na hřišti i šťastný druhý gól Sparty.

Sparta se do zakončení dostala až v závěrečné desetiminutovce. Předtím zahrozila jen po ojedinělé šanci Sionka, který netrefil zblízka branku poté, co Kušnírův centr podběhl brankář Daněk a Kadlec vrátil míč před branku. Jinak měla mírnou převahu kompaktněji působící Plzeň. Defenziva Sparty, oslabená absencí Brabce a Pamiće, měla plné ruce práce, několik nejistých zásahů předvedl v prvním poločase i brankář Blažek. V útoku byl naprosto neviditelný Miloš Lačný. Změna přišla až po prvním gólu Bakoše, kdy manažer Chovanec stáhl ze hřiště Lačného a Žofčáka a nahradil je Zemanem a Wilfriedem. Zlepšená hra směrem dopředu nakonec přinesla góly právě střídajícího Wilfrieda a také Kucky, který bohužel obdržel čtvrtou žlutou kartu a bude tak chybět v derby proti Slavii.

Sparta ztratila dva body, ale na jejím postavení v tabulce se nic nezměnilo. Vede s dvoubodovým náskokem před Baníkem Ostrava, který zvítězil 1:0 v Teplicích. Další utkání odehraje Sparta přesně za týden doma proti Slavii a žádný fanoušek Sparty by neměl v ochozech letenského stadiónu chybět.

Jakou známku si zaslouží fotbalisté Sparty za výkon v Plzni? Hlasujte na titulní stránce www.zeleznasparta.cz.

 

FC VIKTORIA PLZEŇ - AC SPARTA PRAHA 2:2 (0:0)
Góly:
47. Bakoš, 90+3. Rajtoral - 83. Wilfried (Vacek), 87. Kucka (odraž. míč).

Rozhodčí: Kovařík - Ubias, Novák. ŽK: Limberský, Rada - Kladrubský, Řepka, Kucka. Diváků: 6 522.

Plzeň: Daněk - Rada, Limberský, Bystroň, Navrátil - Petržela (86. Lecjaks), Kolář (90+2. Krbeček), Rajtoral, Rezek - Střihavka, Bakoš (90+2. Rýdel).

Sparta: Blažek 4,5 – Kušnír 5,5, Řepka 7, Hoheneder 6,5, Kladrubský 5,5 - Žofčák 4,5 (58. Zeman 6), Kucka 6, Vacek 6, Sionko 5,5, Kadlec 6 (85. Krejčí) - Lačný 3,5 (58. Wilfried 6).

Diskusní téma: Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš: Plzeň - Sparta 2:2

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.