Vyhledávání


Dvojnásobné blahopřání: Kladno - Sparta 0:1

07.03.2010 18:08

Žádné ofenzivní orgie to na Strahově nebyly, ale Sparta si po vítězství 1:0 připsala cenné tři body do tabulky Gambrinus ligy. Jedinou branku utkání vstřelil z penalty na konci prvního poločasu nejlepší muž na hřišti Igor Žofčák a oslavil tak nejen zlepšení zdravotního stavu své manželky, ale zároveň dal ten nejlepší dárek manažeru Chovancovi, který právě dnes slaví 50. narozeniny.

 

Zápas tak rozhodly dvě standardní situace. Zatímco tři minuty před koncem úvodního poločasu zůstala píšťalka sudího Makovičky po faulu na Kucku němá, v nastaveném čase se sparťané už radovali. Po faulu ve středu hřiště vysunul bleskově Žofčák Kušníra a toho zastavil faulem až brankář Tesař. Hráč, u kterého akce začala, se z penaltového puntíku stejně jako v domácím zápase s Ostravou nemýlil, a poslal Spartu do vedení.

 

A propos standardní situace – v prvním utkání proti Příbrami to byla velká bolest týmu v rudých dresech. Zejména způsob rozehrávání rohových kopů budil u diváků velké rozčarování. Právě na tuto herní situaci jsme se v tomto utkání zaměřili.

 

Přestože Sparta zahrávala jedenáct rohových kopů, k přímému ohrožení branky Kladna došlo až v posledním případě čtyři minuty před koncem. Žofčák posadil míč na hlavu Kucky, ale brankář Tesař byl pozorný. Jeho branka byla ohrožena ještě v prvním poločasu, kdy po dalším Žofčákově rohu a vzniklém závaru se míč dostal k Brabcovi, který mířil těsně vedle.

 

Na druhé straně došlo ve dvou případech k nepříjemné situaci pro Spartu po rychlých protiútocích. Ve 38. minutě běželi dva kladenští hráči na Řepku, naštěstí se stačil rychle vrátit Kucka. Dvacet minut před koncem nevyšla Žofčákovi s Lačným rozehrávka nakrátko a vzniklou situaci musel druhý jmenovaný řešit faulem za cenu žluté karty. Celkově lze říci, že s příchodem Žofčáka se kvalita zahrávaných rohových kopů zvedla, ale gólové šance si z ní sparťané vytvořit nedokázali.

 

Další zajímavá situace přišla těsně před koncem - několik prvních minut v dresu sparťanského áčka si připsal Lukáš Třešňák a stal se tak po Lačném, Folprechtovi a Krejčím dalším debutantem v Gambrinus lize. Jedenadvacetiletý útočník se vůbec neztratil a dal o sobě vědět přihrávkou Sionkovi do gólové šance. Při současné nepříliš dobré formě všech tří sparťanských útočníků by to nemusela být šance poslední.

 

 

Jakou známku by si zasloužili fotbalisté Sparty za výkon proti Kladnu? Hlasujte v anketě na úvodní stránce www.zeleznasparta.cz.

 

 

SK KLADNO – AC SPARTA PRAHA 0:1 (0:1)

Branka: 45. Žofčák z pen.

Rozhodčí: Makovička – Filípek, Pospíšil. ŽK: Bartoš, Szabo, Tesař, Mráz – Žofčák, Lačný, Vacek, Sionko. Diváků: 1 780.

Kladno: Tesař – Mráz, Beneš, Gross, Hajník (76. Zachariáš) – Bartoš, Zoubek, Strnad, Szabo, Novotný – Šilhan.
Sparta: Blažek 6,5 – Kušnír 6,5, Řepka 6, Brabec 5,5, Pamić 5 – Sionko 6,5, Kucka 6, Vacek 5 (85. Třešňák), Žofčák 7 – Kadlec 4 (69. Lačný 4,5), Wilfried 5 (74. Hoheneder).

 

 Přečtěte si i další články na www.zeleznasparta.cz:

Jak vypadal první den Jozefa Chovance na Letné v roce 1978?

https://www.zeleznasparta.cz/news/jozef-chovanec-50/

Portét záhřebského stadiónu Maksimir, na který zavítala Sparta v předkole Poháru UEFA před dvěma lety.

https://www.zeleznasparta.cz/news/maksimir/

Jak dopadli sparťané v anketách Fotbalista roku?

https://www.zeleznasparta.cz/news/kompletni-poradi-spartanskych-hracu-v-ankete-fotbalista-roku-2009/

 

Diskusní téma: Dvojnásobné blahopřání: Kladno - Sparta 0:1

Datum: 07.03.2010

Vložil: karel4336

Titulek: ?

Myslím,že pan Křetínský dodnes nepochopil,že Sparta je něco jiného,že to není burza,kde může vydělat.Sparta v dnešní době je pytel bez dna.Neúměrné platy hráčů,vyhazování peněz za soustředění v těch nejdražších destinacích.Zlín trénoval ve Zlatých Moravcích a Spartu udělal skoro vždy.Všechno není o podmínkách,těžko na cvičišti,lehko na bojišti.Sparta vždy zakládala svou hru na poctivosti,obětavosti,vše podřídit klubu,aby uspěl.Dnešní hráči nejsou spojeni se Spartou,oni ,uspokojeni svou výkoností neodvádí výkon pro Spartu,ale sobecky na sebe,doufajíc ve smlouvu v zahraničí.Vemte výkom Pamiče dnes a minulé kolo s Příbramí.Může někdo vysvětlit ten rozdíl?Oslavovali Jožkovi narozky?Chce to nějakého trenéra typu-Ježek,Pospíchal,Vejvoda,ale kde ho vzít?

Datum: 07.03.2010

Vložil: bigkovy

Titulek: CHOVANEC VEN !!!

Blahopřát budu až panu Křetinskému tehdy pokud mu konečně dojde že ta trenerská nula CHovanec neni žádný spasitel Sparty ale její hrobař a konečně ho kopne do PRDE.. ze všech funkcí v klubu a navždy ho vyrazí z Letné !!! I v nebi pánové Ježek Kvašnák a spol berou hole a buší na nebeskou bránu aby se p. Křetinský konečně probudil a TU NULU VYHODIL NA HODINU !!!

Datum: 07.03.2010

Vložil: Cipis

Titulek: chudá sparta

Vadí mi jak Sparta haje...ale ona s enemůže na nic vymlouvat...prostě tým který má rozpočet 350 milionů je u nás královský klub něco jako Real, ale my nejsme schopní porazit nikoho rozdílem dvou tříd (ve kterých minimálně alespoň finančně jsme) Už mě nebaví hororový konec za stavu 1:0 a čekat na hvizd. Já nevím ejstli si Chovanec myslí že s ejeho fotbal líbí. I Chelsea když hraje beton tak dává gólů o kterých se nám ani nesnilo. hráči jsou placení jak hvězdy ale přijde mi že na hřišti nenechávají vše, neběhají na maximum jsou zbrklí a chcou se předvést na úkor týmu. Souhlasíte?

Datum: 07.03.2010

Vložil: bigkovy

Titulek: Re: chudá sparta

Bohužel Sparta je již 6 rokem chlívkem se sedlákem (Křetinský) který doslova pohnojil co se dalo a poslední 2 roky jen přihlíží devastaci klubu trenersko manažerskou nulou CHovancem a jeho spojenci a pochlebovači v klubu !!! Sparta potřebuje změnit od základu - vymést ten chlív od parazitu a lidí kteří prokázali že na Spartu nemají - vybílit ho a do čistého prostředí přivést kvalitní fotbalové odborníky s jasnou víceletou koncepcí jakou cestou pujde klub tak aby byl opět výstavní skříní Ceského fotbalu a nedělal svému jmenu ostudu jako poslední roky !!! CHovanec a jeho poskoci musí na hodinu skončit a musí přijíd trenér typu Z. Zemana který se nepodělá ani ze Repky ani z Blažka a donutí hráče makat na 100% jak v treninku tak v zápasech !!!