Vyhledávání


Kuckova gólová dvojpremiéra: Sparta - Brno 3:0

28.03.2010 21:42

Milovníci poločasových přestávek, kteří kvůli frontám opouštějí ochozy letenského stadiónu již několik minut před koncem poločasu a u stánku s klobásou se poněkud zdrží, přišli o všechny důležité momenty nedělního ligového zápasu proti Brnu. Vše podstatné se totiž odehrálo ve čtvrthodině, která olemovala přestávku.

Začalo to stejně jako proti Olomouci. Ve 38. minutě byl faulován Libor Sionko a byla z toho penalta! Brno však dopadlo dvojnásobně lépe než Hanáci. Brankář Bureš dostal pouze žlutou kartu a následně kryl slabě kopnutou penaltu Igora Žofčáka. Ten tak při své čtvrté penaltě v ročníku poprvé chyboval. Spartu však neproměněná penalta nesrazila, právě naopak. Ještě do poločasu se poprvé v sezóně trefil Juraj Kucka po přistrčení Bonyho Wilfrieda.

Než stačili hráči Brna po přestávce něco vymyslet, prohrávali 3:0 a bylo po zápase. Nejprve krásně napálil odražený míč do sítě Kadlec. Za další čtyři minuty trefil Wilfried břevno, míč se odrazil přímo ke Kuckovi a ten nezaváhal. Zatímco na první gól v sezóně čekal 777 minut, na ten druhý pouhých osm.

Ale zápas přinesl pro Spartu i negativní věci: hned dva její stopeři museli trávník opustit kvůli zranění. Po hodině hry odstoupil s poraněným stehenním úponem Brabec. Nahradil ho Lukáš Hejda, ale na trávníku vydržel jen nešťastných třináct minut. Zatímco Brabec opustil trávník po svých, Hejdu z něj museli odnést na nosítkách. S poraněným kotníkem zamířil přímo do nemocnice. Naštěstí do hry po několika zápasech za béčka naskočil po dlouhém zranění Jiří Kladrubský.

Větší zápasovou šanci zřejmě dostane už ve čtvrtek v Edenu, kde bude odehráno první čtvrtfinále Ondrášovka Cupu. Sparta do něj vstoupí jako vedoucí celek Gambrinus ligy.

Známkujte výkon Sparty na titulní stránce www.zeleznasparta.cz.

 

AC SPARTA PRAHA – 1. FC BRNO 3:0 (1:0)

Branky: 43. Kucka (Wilfried), 47. Kadlec (Hoheneder), 51. Kucka (Wilfried).

Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Tacina. ŽK: Bureš, Jílek. Diváci: 10 655.

Sparta: Blažek 6,5 – Kušnír 7,5, Brabec 6,5 (61. Hejda, 74. Kladrubský), Řepka 7, Pamič 5,5 - Žofčák 5 (55. Vacek 5,5), Kucka 7,5, Hoheneder 5, Sionko 6,5 – Wilfried 5,5, Kadlec 6,5.

Brno: Bureš - Jílek, Huška, Trousil (33. Križko), Husár (46. Okleštěk) - Dostálek, Křeček, Polách (74. Borák), Kalabiška - Rabušic, T. Došek.

Diskusní téma: Kuckova gólová dvojpremiéra: Sparta - Brno 3:0

Datum: 28.03.2010

Vložil: ripavel

Titulek: milovníci přestávek

hezký zápas, důležité tři body, hezké dva goly Kucky.

Nevím jak je to myšleno s milovníky přestávek a odchodem "na párek" před koncem poločasu, ale co jiného dělat, když prodej občerstvení na stadionu je vysloveně KATASTROFÁLNÍ, a u stánků kde nemají nic jiného než pivo, limo, párek a klobásu člověk čeká 25 minut. Copak je to tak složité, když příjde 10.600 diváků, aby ta piva měli už předtočená, vyšli prodejci s košíky s kelímky a prodejních míst pití tedy bylo daleko víc, než je stánků?