Vyhledávání


Sázka na „under“ v zápasech Sparty – téměř stoprocentní jistota úspěchu

11.03.2010 12:39

Říká se, že góly jsou kořením fotbalu. Podle tohoto rčení fotbal, který Sparta v poslední době servíruje svým fanouškům, vyvolává spíše bolení břicha. Jen jedno mužstvo má nižší průměr gólů na zápas než mužstvo z Letné.

Sázet na fotbalovou Gambrinus ligu je občas složitým oříškem. O překvapivé výsledky není nouze a tikety sázkařů končí často v koši. Jednu jistotu však mají: sázku na „under“ v zápasech Sparty, neboli na skutečnost, že v zápase padnou maximálně dva góly. Pokud by ji zařazovali na své tikety pravidelně, přineslo by jim radost v sedmnácti z osmnácti případů.

Pouze říjnový zápas na Strahově proti Bohemians Praha byl výjimkou. Sparta musela dvakrát dotahovat vedení domácího klubu a ve druhém poločasu se jí to díky brankám Vacka a Kušníra povedlo. Na sparťanské poměry to byla kanonáda: pět branek znamenalo tři body za vítězství 3:2. Tím však výčet gólově bohatých zápasů končí. Desetkrát padly dva góly, čtyřikrát jediný a třikrát zápas skončil bezbrankovou remízou.

Nebylo tomu tak ale vždy. Ještě v minulé sezóně skončilo se třemi a více góly v síti 11 utkání, rok předtím 13 a v sezóně 2005-06 dokonce 19 ze 30 zápasů. V tomto ročníku padlo v zápasech Sparty průměrně 2,73 gólu na zápas. Od té doby se průměr stále snižuje. V předminulé sezóně činil 2,63 a v minulé 2,43 branky na utkání. Velký zlom však nastal v této sezóně. Sparta góly nedostává, ale ani příliš často neskóruje – výsledný průměr činí po 18. kole pouhých 1,61 gólu na zápas. Na domácích zápasech je výsledné číslo ještě tristnější. Dříve narození diváci si pamatují doby, kdy soupeři odjížděli z Letné pravidelně s gólovým přídělem. V této sezóně ale na Letné padá v průměru 1,44 gólu. S takovým číslem lze jen těžko předpokládat, že diváci budou odcházet spokojeni. Horší jsou v tomto smyslu jen hráči Bohemians 1905 s celkovým průměrem 1,5 gólu na zápas.

V průměru posledních třech sezón se Sparta pohybuje ve středu tabulky. Na góly nejbohatší zápasy měl Most s průměrem téměř tří gólů. Další místa obsadily týmy Bohemians Praha a Mladé Boleslavi. Na opačném konci žebříčku jsou mužstva Olomouce, Českých Budějovic a s velkým odstupem poslední Bohemians 1905.

Diskusní téma: Sázka na „under“ v zápasech Sparty – téměř stoprocentní jistota úspěchu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.