Vyhledávání


Těžký úkol pro fanouška Sparty: kdy letos na dovolenou?

12.04.2010 10:33

Sparťanského fanouška čeká nelehký úkol – naplánovat letošní dovolenou tak, aby byli spokojeni rodinní příslušníci a on nepřišel o žádný důležitý zápas svého oblíbeného klubu. Volný červenec, kdy se fotbalisté věnují přípravě a fanoušci odpočívají na dovolených, se totiž letos konat nebude. Stáhněte si jednoduchý kalendář na titulní stránce, který vám pomůže v plánování.

Fotbalová liga končí závěrečným 30. kolem v sobotu 15. května, kdy Sparta přivítá doma Teplice. Ještě o tři dny později, v úterý 18. května, je na programu finále Ondrášovka Cupu, kam má Sparta stále šanci proniknout.

Nový ročník 2010/2011 začne neobvykle brzy. Vedoucí činovníci ČMFS konečně vyslyšeli hlasy fanoušků, volajících po přesunu zápasů do klimaticky výhodnějšího období. První kolo Gambrinus ligy tak začne o týden dříve než letošní, už 17. července. Ještě o sedm dní dříve je na programu novinka – český „Superpohár“, utkání mezi vítězem ligy a poháru.

V případě, že Sparta vyhraje domácí soutěž, čeká ji start do Ligy mistrů už ve druhém předkole, které je na programu 14. a 21. července.  Pokud by se chtěla dostat do základní skupiny Ligy mistrů, musí proniknout přes tři předkola, ve kterých by ji ale měli čekat přijatelnější soupeři než v minulých ročnících. Celkem by tedy Sparta mohla sehrát v červenci, který je obvykle věnován přípravě, celých sedm zápasů.

Ideálním časem pro trávení letní dovolené fanouška Sparty by tedy mělo být období mezi poslední dekádou května a první dekádou července. Do těchto zhruba sedmi týdnů však ještě zasáhne fotbalové mistrovství světa, které začíná v Jihoafrické republice 11. června a končí finálovým zápasem přesně o měsíc později.

 

 

Diskusní téma: Těžký úkol pro fanouška Sparty: kdy letos na dovolenou?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.