Vyhledávání


Závan starých časů: Sparta - Olomouc 4:0!

20.03.2010 20:05

Přesně hodinu po závěrečném hvizdu rozhodčího Kocourka začalo astronomické jaro. Známé rčení říká, že jedna vlaštovka jaro nedělá, ale v sobotním odpoledni jakoby fanoušci Sparty zažili návrat starých časů. Časů, kdy soupeři inkasovali první gól ještě v autobuse u Průhonicích a z Letné si většinou odváželi pořádné příděly.

Na Letné se i díky pěknému počasí a navzdory přímému televiznímu přenosu sešlo více než deset tisíc diváků – byla to na tohoto soupeře vůbec největší návštěva během samostatné české ligy. Ti, co přišli rozhodně nelitovali. Nejen proto, že díky začínající korupční aféře možná tento tým na Letné nějakou dobu neuvidíme, ale hlavně díky výkonu fotbalistů v rudých dresech, kteří v zápase s výjimkou krátkého období mezi 15. a 30. minutou naprosto dominovali.

Úvodní nápor branku ještě nepřinesl, klíčové okamžiky přišly po půlhodině hry. Nejprve Blažek výborně zlikvidoval velkou šanci Šultese. Po dalších čtyřech minutách se tlačil do zakončení Sionko, zastavil ho až faulem Dreksa. Následovala červená karta pro olomouckého fotbalistu a druhá proměněná jarní penalta Igora Žofčáka. Když dal v nastaveném čase prvního poločasu druhý gól Libor Sionko, bylo o osudu zápasu definitivně rozhodnuto.

Druhý poločas přinesl dva bonbónky v podobě nádherných gólů. Sólo Václava Kadlece zakončil Bony Wilfried kličkou brankáři a střelou do prázdné branky. To nejlepší ale mělo ještě přijít: odražený míč se snesl přímo na kopačku Libora Sionka, který ho nádherně napálil z téměř třiceti metrů přímo k pravé tyči olomoucké branky.

Výkon fotbalistů Sparty roste každým zápasem a to je dobrá znamení, protože Spartu čeká rozhodující období jarní sezóny. Příští týden ji čekají dva důležité zápasy (ve středu v Jablonci a v neděli doma proti Brnu) a pak dlouho očekávaný trojboj proti Slavii. Fanoušek Sparty se má rozhodně na co těšit!

Jak se vám líbil výkon Sparty? Diskutujte pod článkem a hlasujte na úvodní stránce www.zeleznasparta.cz.

 

AC SPARTA PRAHA - SK SIGMA OLOMOUC 4:0 (2:0) 

Branky: 35. Žofčák z pen., 45+1. Sionko (Kucka), 59. Wilfried (Kadlec), 67. Sionko (odraž. míč).

Rozhodčí: Kocourek - Košec, Gallo. ŽK: Žofčák, Lačný - Janotka, Škerle, Rossi. ČK: 35. Dreksa. Diváků: 10 404.

Sparta: Blažek 6,5 – Kušnír 7, Brabec 6, Řepka 6,5, Pamić 6,5 - Žofčák 6,5 (55. Vacek 7), Kucka 6,5 (76. Lačný), Hoheneder 6,5, Sionko 9 – Kadlec 7,5, Wilfried 7 (83. Jurdík).
Olomouc: Lovásik - Rossi, Dreksa, Škerle, Heidenreich - Kaščák, Bajer, Janotka, Šultes (83. Petr) - Ordoš (64. Onofrej), Hubník (46. Komárek).

Diskusní téma: Závan starých časů: Sparta - Olomouc 4:0!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.